Boek over dementie

Mijn partner raakt de weg kwijt
omgaan met dementie

Tachtig procent van de 400.000 dementiepatiënten in Nederland en België woont thuis. Vaak komt (vrijwel) alle zorg neer op de partner. De dementerende heeft steeds meer hulp en begeleiding nodig, maar vervreemdt steeds verder van zichzelf en van zijn omgeving, dus ook van zijn partner.

Boek over dementie voor partners

Partners zijn vaak geneigd zichzelf weg te cijferen, maar een dementerende kan alleen thuis blijven wonen als de partner letterlijk en figuurlijk overeind blijft. Daarom is ‘zorgen voor een ander is zorgen voor jezelf’ een belangrijk thema in dit boek.

Als rode draad door het boek lopen ervaringen van partners van dementiepatiënten die vertellen over hun emoties en de manier waarop zij het dementeringsproces van hun man of vrouw beleven. Partners en andere mantelzorgers kunnen in de vele voorbeelden (h)erkenning en troost vinden.

Het boek is de tijd van het lezen zeker waard. De auteur geeft duidelijke en zinvolle tips.
– Nederlands Dagblad

Eindelijk ook een boek voor partners.
– Nursing

Natuurlijk komen ook de mogelijke oorzaken van dementie aan de orde. Daarnaast bevat het boek vele tips voor het omgaan met dementerenden, waardoor het niet alleen interessant is voor directe betrokkenen, maar ook voor verzorgenden, verpleegkundigen, artsen, maatschappelijk werkenden en andere professionele hulpverleners. Voor hen biedt dit boek tevens een kijkje in het – veranderende – leven van partners van dementerenden.

Het boek verscheen in maart 2006. In augustus van dat jaar volgde de tweede druk. In 2007 werd de reeks waarin het boek is verschenen, stopgezet. Het boek is niet meer leverbaar, maar op dit moment onderzoek ik de mogelijkheden om het boek opnieuw uit te geven (in eigen beheer) met een volledig geactualiseerde inhoud.

Goed leesbaar boek voor een toenemende doelgroep. Duidelijk meer dan het gebruikelijke ego-document.
– Biblion

boek over dementie: Mijn partner raakt de weg kwijt