Ik ben het archief in gedoken om u een representatieve mix te laten zien van mijn werk sinds 2002. Er zijn steeds enkele uitgelichte artikelen.
Mijn boek ‘Mijn partner raakt de weg kwijt – omgaan met dementie’ (Pearson Education, 2006) heeft een eigen pagina. Voor wie van fictie houdt, zijn mijn korte luisterverhalen misschien een aanrader.
In augustus 2018 schreef ik voor Frankwatching het artikel ‘Gebruik begrijpelijke taal op je website’. Dat artikel is intussen meer dan 25.000 keer gelezen. Ga naar het artikel >>
Recensies voor Managementboek
2018 – heden | managementboek.nl | RECENSIES
Sinds begin 2018 bespreek ik voor managementboek.nl boeken op mijn vakgebied. Eerder deed ik ervaring op met het schrijven van recensies voor Ezzulia en Hebban (fictie). De link hieronder brengt je naar mijn pagina op de Managementboek Boekblog met mijn boekbesprekingen op een rijtje. Lees verder
V&D zou Roosendaal van zijn doffe imago verlossen
7 sept 2015 | roosendaal.nieuws.nl | INTERVIEW
In september vierde V&D Roosendaal het 50-jarig bestaan. Ik sprak met Hetty van der Heyden die op dat moment al 45 jaar bij het warenhuis werkte en in 2020 haar gouden jubileum hoopte te halen.
Voordat de deuren opengingen, was er een mis en zegende de pastoor het enorme pand op de Nieuwe Markt in. De 61-jarige Hetty van der Heyden schiet in de lach. “Dat heb ik niet meegekregen. Is het echt? Tja, zo kun je zien hoe de tijden zijn veranderd.”
Aansprekende, droge stijl en uitgekiende spanningsbogen
april 2015 | Hebban.nl | RECENSIE | BOEKEN
Terecht oogstte Suzanne Hazenberg veel lof met haar vorige boek, Thriller. In de vlotte, goed geschreven whodunit moest soapschrijfster Ymke de Ruyter onder ogen zien dat een van haar kinderen een moordenaar zou kunnen zijn.
De debutant is het vervolg en – een manco van veel ’tweede delen’ – niet even pakkend als het voorafgaande boek, maar ruimschoots voldoende voor drie sterren.
Fleur van Ewijk (8) heeft Rett-syndroom, een genafwijking die vrijwel alleen bij meisjes voorkomt. Hierdoor zijn haar fysieke en sociale vaardigheden en haar cognitieve ontwikkeling gestagneerd rond haar anderhalf.
Fleurs ouders, Martine (40) en Michel (38) verzorgen hun dochter thuis, maar sinds een jaar heeft Martine chronische rugklachten. Hoe maak je als moeder de afweging tussen de zorg voor je eigen lichaam en de zorg voor je kind?
Schrijvend even jezelf niet zijn, is verslavend lekker
10 nov 2014 | Hebban.nl | INTERVIEW | BOEKEN
In het najaar van 2014 debuteerde Ilse Ruijters met ‘De onderkant van sneeuw’. Dat leverde haar de Hebban Thriller Debuutprijs 2015 op.
De thriller vertelt het beklemmende verhaal van Irene die de vierjarige Maja doodreed. Irene dreigt kopje onder te gaan in een immens schuldcomplex en lijkt zichzelf gek te maken; of doet iemand anders dat?
Elk deel van het boek heeft een eigen motto. Ik was benieuwd wat een gesprek aan de hand van die zinnetjes zou opleveren.
Hij bereikte als eerste Nederlander alle drie de polen: Noordpool, Zuidpool en de ‘derde pool’, de 8850 meter hoge Mount Everest. Wilco van Rooijen (43) is beroepsavonturier. Zijn motto is: dromen, durven, delen… doen!
Van Rooijen bestempelt niets als ‘onmogelijk’ en deinst nergens voor terug. In 2008 overleefde hij op het nippertje het klimdrama op de Pakistaanse K2, maar zijn honger naar avontuur lijkt niet te stillen.
‘Ik wens je het onmogelijke’ geeft, zorgvuldig en discreet opgetekend door Roos Schlikker, op een indringende en verhalende manier inzicht in de morele dilemma’s rondom levensbeëindiging bij pasgeborenen.
Blindengeleidenhonden doen gewoon onwijs goed werk!
april 2008 | Aanzet | INTERVIEW | WELZIJN
Feike is de derde pup die Anita Harmans (48) en haar gezin klaarstomen voor de opleiding tot blindengeleidehond. “Binnenkort is de laatste test om te zien of Feike er klaar voor is. Het afscheid komt dus snel dichterbij.”
Of u nu in Spanje bent, in Zweden of in Hongarije. In Polen of waar dan ook in de EU, in geval van nood kunt u altijd 112 bellen. Dat was in de zomer van 2006 voor het eerst. Ik schreef er toen een artikel over voor het Algemeen Dagblad. Lees verder
Computers herkennen de stem steeds beter en sneller. Lekker achterover je mail inspreken en zenden.
19 september 2006 | Trouw | Nieuws
Spraakherkenningssoftware wordt steeds beter. Voorheen zaten er nogal wat haken en ogen aan zo’n systeem, zoals een lange trainingstijd. De jongste versies zijn echter behoorlijk snel en in meerdere talen te verkrijgen. Daardoor zijn ze niet meer alleen voor mensen met een lichamelijke handicap een uitkomst.
In de beginjaren hield ik trouw een archief bij. Ergens in 2008 ben ik daar mee gestopt, maarhet publicatieoverzicht van de jaren 2002-2008 geeft wel een goed beeld van de diversiteit aan media en onderwerpen.