Jessie van Loon

Jessie van Loon

Jessie van Loon - foto: Helma CarterZonder mensen geen nieuws, geen lezers. Ik ben altijd benieuwd hoe andere mensen de wereld bekijken en ervaren. Daarom draait bijna al mijn werk om mensen met al hun verschillen, hun bijzonderheden en interessante verhalen.

Dat kunnen ook mensen zijn die met hun verhaal de boodschap van een bedrijf uitdragen. Potentiële klanten weten dan meteen of het bedrijf aansluit bij hun wensen en ideeën. Daarmee is storytelling een krachtig instrument voor effectieve bedrijfscommunicatie.

Gezondheid en welzijn

Ik schrijf veel over gezondheid(szorg) en welzijn. Dat dit een breed gebied is, blijkt uit de diversiteit aan artikelen en opdrachtgevers. Het is ook bij uitstek een onderwerp waarin het persoonlijke verhaal een grote rol speelt.

Ik houd ervan complexe (medische) zaken dichterbij de lezer te brengen aan de hand van verhalen. Journalistieke objectiviteit en betrokken journalistiek hoeven daarbij niet met elkaar te botsen.

Begrijpelijke taal

Natuurlijk blijft het belangrijk om de feiten zo eenvoudig mogelijk op te schrijven, of het nu gaat om een tekst van mezelf of van iemand anders. 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met taal. Laten we hen niet buitensluiten!

Als redacteur vind ik het fijn om de puntjes op de i te zetten in teksten van anderen. Het gaat dan om spelling en grammatica maar zeker ook om de toon die het beste past bij de boodschap, de doelgroep en het medium.

Mijn partner raakt de weg kwijt

In 2006 verscheen bij Pearson Education Mijn partner raakt de weg kwijt, een boek over omgaan met dementie. Het boek is primair gericht op partners van thuiswonende dementerenden maar is ook door hulpverleners enthousiast ontvangen.

Zelden is er een boek verschenen dat zo doordrenkt is van medeleven en betrokkenheid. Het boek is helder geschreven. Heel mooi zijn de lange interviews met een aantal partners van mensen met dementie. Juist door de lengte krijg je als lezer het gevoel dat je deze mensen een beetje leert kennen. Kortom: in alle opzichten een aanrader!
– Hersenmagazine

Meer weten?

Mail of bel (0165) 539 444.

Tekstraket is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Breda, nr. 2010672.